Jutut
0
0

Klassisk rysk rätt – på lokala råvaror!

Borsch – rysk rödbetssoppa

Med Kodials Grönsaker och Näckrosgårdens svamp!

IMG_7736

Klassisk rysk rätt – på lokala råvaror!

#supportyourlocal

Ingredienser

6 st (400 gr) rödbetor (t.ex. från Kodials Grönsaker)

3-4 st (400 gr) potatisar (t.ex. från Kodials Grönsaker)

2 st (200 gr) tomater

200 gr rödkål (t.ex. från Kodials Grönsaker)

2 st (150 gr) morötter (t.ex. från Kodials Grönsaker)

150 g svamp (t.ex. ostronskivling från Näckrosgården)

1/2 st (130 gr) paprika

1 st (100 gr) gul lök (t.ex. från Kodials Grönsaker)

3 st klyftor vitlök

2,5 msk olja 

2 st lagerblad

1 krm svartpeppar

salt

Tillbehör

smetana

persilja (t.ex. från Kodials Grönsaker)

Tillagning

Skala och skär rödbetor och morötter i stänger, skär löken i halvringar, hacka vitlöken tunt. Skär rödkålen i grova strimlor.

Stek lök, vitlök, rödbetor och morot i olja tills halvfärdiga. Tillsätt sedan paprika och tomat, stek tills dessa är halvfärdiga.

Riv svampar i strimlor och skär potatisen i stora bitar.

Häll vatten i en kastrull och koka upp. Lägg i rivna svampar och potatisen, låt puttra sakta i ca 15 minuter. 

Tillsätt stekta grönsaker, rödkål och salt och peppar i kastrullen och låt koka upp. Avlägsna gärna det skum som flyter upp på ytan.

Låt soppan koka på låg värme i minst 40 minuter, gärna längre. 

Tillsätt lagerblad mot slutet, ca 5 minut innan soppan är klar. Smaka av med salt och peppar.

Servera med en klick smetana och klippt persilja.

 

Photo: Dzina Maiseichyk

admin
Kommentit (0)

Jätä kommentti