Kolumni
0
0

Bock’s Corner Brewery: Ostfondue

(2-3 portioner)

425 g riven ost, t.ex. 175g Cheddar, 150g Gruyere och 100g Brie

2dl Bock’s Äppelcider (eller Helmi om man föredrar mindre söta äpplen)

2 tsk majsstärkelse eller majsmjöl

aningen svart peppar (ca ¼ tsk)

  1. Koka upp cidern
  2. Då cidern kokar, minska värmen till ca en tredjedel och lägg i den rivna osten samt lägg till majsstärkelsen samt pepparn. Öka på värmen, ifall osten inte vill smälta.
  3. Rör om men jämna rörelser (gärna 8-form) för att få fonduen jämn, låt sjuda och rör hela tiden om tills osten har smält, totalt ca 3-4 minuter
  4. Håll varmt fram till servering.
  5. Vid servering går det att lägga i t.ex. skorpkuber och bondost bitar enligt önskan.
  6. Ifall ostfonduen under sjudningen ser för tjock ut, lägg till cider, likaså om den känns för vattnig för smaken lägg till lite mer ost.

 

Kommentit (0)

Jätä kommentti