Musslorna kokas i äppelcider från Bock’s och serveras med toast på levainbröd från Aroma Bageri, rostad med olivolja. Njut av en hel gryta full med persiljedoftande musslor, tillagad på bara några minuter!
#supportyourlocals
INGREDIENSER
färska musslor – 1 påse
äppelcider – 1,5 0,33l flaska (t.ex. från Bock’s Corner Brewery)
lök – 1 st (t.ex. från Kodials Grönsaker)
vitlök – 2 st klyftor (t.ex. från Kodials Grönsaker)
smör
TILLBEHÖR
persilja (t.ex. från Kodials Grönsaker)
vitt bröd (t.ex. från Aroma Bageri)
olivolja
TILLAGNING
1. Krossa en vitlöksklyfta och strimla löken. Tillsätt äppelcidern och koka upp.
2. Tillsätt musslorna (stängda, släng öppnade) och låt koka under lock på hög värme i 2-3 minuter.
3. Släng musslor som inte öppnat sig. Servera musslorna i vätskan som de kokat i, eventuellt med färsk riven persilja strött över samt rostat bröd till.
Photo: Dzina Maiseichyk