Ett spännande recept på hur enkelt kan sätta en liten twist på de klassiska pannkakorna! Pannkaka smaksatt med öl är både annorlunda och gott. Servera ölpannkakan varm med smält smör eller/ och créme fraiche!
#supportyourlocal
INGREDIENSER (2 pers)
2,5 dl mjöl
0,5 dl socker
¾ tsk bakpulver
½ tsk salt
1 egg
2,5 dl öl
2 msk smält smör
Från Bock’s Shop fås köpa Mäkisen Maatila ägg, Juustoportti kirnuvoi, Sutelan Mylly vetemjöl, Bock’s weissbier öl.
TILLAGNING
1. Rör ihop mjöl, socker, bakpulver och salt i en stor skål. Häll i ägg, öl och smält smör; rör om med en visp tills smeten är jämt.
2. Värm en stekpanna på medium värme. Smörj med vegetabilisk olja eller matlagningsspray. Häll i ca 1 dl smet på den heta ytan för varje pannkaka. När ytan bubblar, vänd och stek tills de är bruna på andra sidan.
Photo: Dzina Maiseichyk