Tausta
Länsi-afrikkalainen tapa nauttia keitettyjä kananmunia tulisen ja raikkaan chilisekoitteen kera toimii loistavasti myös meillä Suomessa.
Seos on suomalaiseen makuun verrattain tulinen, mutta yhdistettynä kananmunaan seoksen tulisuus miedontuu reippaasti ja kananmunan hieno ja kevyt maku korostuu.
Resepti on nopea ja vaivaton valmistaa. Seos on maukas, raikas ja terveellinen väli- tai alkupalavaihtoehto.
Ainekset (2-4 hlö)
1 purkki sardiinia, öljyssä
2 isoa tomaattia
1/2 iso sipuli (esim. Kodial Vihanneksiltä)
1 pieni tuore chili
1 iso valkosipulin kynsi (esim. Kodial
Vihanneksilta)
1,5 cm pala tuoretta inkivääriä (esim.
Kodial Vihanneksilta)
n. 1/2 tl suolaa
8-10 kpl kananmunia (esim. Mäkisen Maatilan kananmunia)
Valmistus
1. Kuori, pese ja paloittele kaikki vihannekset, mutta jätä 1/4 sipulista sivuun ohuesti viipaloituna. Sekoita kaikki blenderissä suolan kanssa karkeaksi seokseksi.
2. Sekoita kulhossa viipaloitu sipuli, blendattu seos sekä sardiinit. Lisää tarvitteassa suolaa. Seos saa olla reippaasti suolattu, sillä kananmunan kanssa suolaisuus hälvenee.
3. Keitä kananmunat koviksi n. 8-12 min. Kuori ja leikkaa puolikkaiksi.
4. Lusikoi tulista chilisekoitetta kananmunan puolikkaiden päälle ja nauti!
Mäkisen Maatilan kananmunista ja Kodialin vihanneksista
#supportyourlocal