Tiramisu är en dessert från Italien. Tiramisu betyder egentligen ”Gör mig glad” och det namnet har denna dessert fått eftersom den innehåller kakao och kaffe! Gör din egen lyxiga tiramisu med detta härliga recept!
INGREDIENSER
500 gr mascarpone ost
400 gr vispgrädde
1/2 dl Amaretto eller konjak
1 dl florsocker
200 gr savoyardikex
2 dl kall espresso eller starkt bryggkaffe (t.ex. Wasa Coffee)
75 gr kakao att pudra över
TILLAGNING
1. Blanda kallt kaffe och Amaretto eller konjak.
2. Vispa vispgrädden till ett mjukt skum, tillsätt florsocker och vispa till ett fast skum. Tillsätt mascarponen och blanda till en jämn smet.
3. Doppa snabbt (ca 1-2 sek) hälften av savoyardikexen i kaffe och Amaretto- eller konjakblandningen och lägg dem i en passligt stor form.
4. Häll hälften av smeten du tillredde i punkt 2 över kexen.
5. Upprepa steg 3 och 4 så att du får ett till lager. Ställ i kylen i minst 5 timmar, gärna över natten.
5. Pudra över kakao innan servering.
Njut!
Photo: Dzina Maiseichyk